diumenge, 6 de desembre del 2015

Panellets


Amb aquestes quantitats surten uns 35 panellets

Ingredients: 
250g ametlla molta crua
150g sucre (la recepta diu 250 però jo poso menys, perquè no m'agraden tan dolços)
150g patata
Pell de llimona
Mantega
Farina
Ous
Cacau, cafè, ametlla picada, cireres confitades, xocolata...

Bullir la patata amb pell. Un cop tova, pelar-la i preparar un puré mentre és calenta. Deixar refredar.

Afegir el sucre, l'ametlla i la pell de llimona ratllada. No remoure gaire perquè no s'estovi.
Posar una mica de farina a la taula perquè no s'enganxi la pasta al fer els panellets
- Amb pinyons:
Fer boletes amb la pasta, untar amb la clara de l'ou batuda, enganxar els pinyons, posar el rovell de l'ou batut per
sobre perquè agafin color al forn.
- Amb cacau o amb cafè o amb xocolata:
Barrejar una part de la pasta amb una cullerada de cacau o de cafè o de xocolata, fer boletes, pot posar-se mitja cirera confitada o una ametlla crua a sobre.
- Amb melmelada:
Fer una tira de pasta i posar melmelada al mig, i enrotllar i tallar a trossos.
- Amb ametlla picada:
Fer quadradets amb la pasta, untar  amb clara d'ou batuda i enganxar l'ametlla picada.
- Amb coco:
Barrejar una part de la pasta amb coco, més o menys a parts iguals, fer unes 'piràmides' i untar la punta amb rovell d'ou batut.

Posar el forn a 180 graus, posar un paper de forn a la plata del forn i coure els panellets, uns 20-25 minuts, vigilar perquè l'escalfor i el temps depenen de cada forn. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada