dissabte, 5 de desembre del 2015

Caldo de Nadal (Estil Santi Santamaria)

Ingredients:

Jarret de vedella
Ossos de vedella
Carn picada de vedella i porc (pilota), 250g de vedella i 100 de porc aproximadament (3 o 4 salsitxes)
Gallina, millor el pit
Orella
Botifarra blanca i 1negra
Api, porro, ceba, col, patata, pastanaga
Cigrons cuits
Galets

Posar aigua a l'olla amb la vedella, els ossos, la gallina, la orella i l'api, el porro i la ceba. Un cop ha bullit (1/2h-3/4h), colar amb un colador fi i fer dues olles. En una bullir la patata i pastanaga, uns 15m. Posar la col i bullir 20m més.
Afegir aigua si cal.

Preparar la pilota: Barrejar la carn picada de vedella i les salsitxes. Afegir un all picadet i julivert també picadet i un ou. Barrejar. Afegir pebre (opcional). Afegir una mica de galeta picada per espessir, però ha de quedar esponjosa. Surten dues pilotes.

A l'altre olla posar la pilota i bullir uns 15m. Afegir la botifarra blanca i bullir 10m més. La botifarra negra posar-la cap al final, vigilant que no es trenqui.
Afegir aigua si cal.

Posar els cigrons cuits quan es tanca el foc, amb l'escalfor agafaran el gust del caldo.

Reservar les verdures i les carns.

Amb el caldo colat una altra vegada, bullir la pasta al dente (es pot bullir primer amb aigua i acabar la cocció amb el caldo, queda igual de bé i no es consumeix tan caldo, si en queda poc).

Presentar primer la sopa de galets. Després presentar les verdures amb una plata amb una mica de trufa, sal grossa il grossa i oli. En una altra plata presentar la carn tallada amb escarola i tomàquet al voltant.

Suggerències:
Idees per la sopa de Nadal:
Agafar uns quants cigrons i barrejar-los a la batedora amb una mica de caldo, oli d'oliva i una cullerada de 'tahina' fins que tingui una consistència cremosa. Farcir uns quants galets cuits amb aquest hummus nadalenc i reservar. Per una altra banda, barrejar la col bullida del caldo amb uns quants quadradets de pernil i una mica d'oli i fer un puré de col, Farcir uns quants galets cuits amb la barreja i reservar. Finalment, servir la sopa procurant que a cada plat hi hagi algun galet farcit. Donen un toc original a la escudella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada