Aquesta olla la feia un pagès del Mas de Sant Marsell, i agradava molt a tota la família, àvia, besàvia, rebesàvia...
Es reunien tots el pagesos al voltant del foc i cada un posava el tupí per fer-se el menjar. La recepta del Joan era la que més agradava.
En Joan la feia amb mongetes del ganxet amb beina, agafades quan encara son tendres. Les he vist al mercat, molt cares, a 7,80 el quilo!. També es pot fer amb mongeta del ganxet ja cuita.
Ingredients:
Cansalada
Xirivia
Col
Patata
Arrós
Mongeta del ganxet
Botifarra blanca
Botifarra negra
He posat cansalada tallada a l'olla a foc baix. Mentre s'ofegava he pelat una xirivia i la he tallat a rodanxes. Desprès la col, tallada i la patata a rodanxes i quan s'hagi ofegat una miqueta, afegir aigua i deixar bullir 10 minuts. Afegir dos grapats d' arrós i deixar bullir 10 minuts. Afegir les mongetes i les botifarres blanca i negre, deixar uns pocs minuts i tancar el foc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada