Ingredients per una reunió de gent
- 1/5 Kg de patates petites
- 7 ous
- Per la salsa:
- 1 all
- Mostassa à l'ancienne (de llavoretes)
- Oli
- Maionesa de pot (opcional)
Bullir les patates amb pell, Deixar refredar.
Bullir els ous durs. Deixar refredar
Com fer la salsa:
Aixafar 1 all al morter amb la ma de morter. Aixafar el rovell d'un ou dur en un platet amb una forquilla. Afegir al morter. Barrejar. . Barrejar. Afegir oli a poc a poc per fer una maionesa, primer un filet d'oli i anar remenant amb una cullera, perquè agafi la maionesa. Quan ja està agafada, afegir l'oli una mica més ràpid i remenar vivament amb la cullera, fins a tenir una bona quantitat, o fins estar molt cansat. Afegir dues cullerades de maionesa de pot, ajuda a fer la salsa més espessa i a tenir-ne més quantitat. Barrejar suaument amb la cullera. Afegir 2 cullerades de mostassa à l'ancienne, amb llavoretes, barrejant suaument amb la cullera, perquè no es talli la maionesa. Aixafar la clara de l'ou dur en un platet amb una forquilla. Incorporar a la salsa, barrejant suaument amb la cullera. Si es vol, es poden posar unes gotes de vinagre, però que sigui molt poc, perquè potser no li agradi a tothom. La salsa quedarà com una maionesa, amb les llavoretes i trossets de clara barrejats.
Guardar a la nevera fins el moment de servir.
Pelar les patates. Posar-les a la safata o safates de servir de cap per avall, partides per la meitat.
Pelar els ous durs (si es mullen, es pelen millor). Partir-los en dos. Posar-los a la mateixa safata o safates de servir de cap per amunt.
Presentar per una banda les safates amb les patates i els ous durs. I per l'altre banda la salsa al morter o la salsera.
Si la salsa es talla, tornar a remenar amb la cullera, perquè es barregi una altra vegada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada